Hva du bør tenke på når du dater på nett

For de som er godt kjent med dating, er det et kjent problem at det kan være litt dyrt i lengden. Av så mange grunner. Så i denne artikkelen skal vi se litt på hvordan og hvor man kan date, og hva du bør tenke på. Å finne den store kjærligheten kan være vanskelig nok i utgangspunktet. Verre blir det om man ikke får en god opplevelse.

Slik kommer du igang med god kommunikasjon:

Internett

Med internett har verden blitt enklere på en måte. Det meste er i det minste blitt tilgjengelig for de aller fleste. Tenk deg bare om du bor langt ute på landet. Kanskje er nærmeste dagligvarebutikk flere mil unna. Nærmeste bank kan være mange timers kjøring unna. Takk og lov for at vi kan nå kan handle på internett og få utført nesten alle slags tjenester der.

Om du bor litt avsides, så er det neppe en overflod av single og potensielle kjærester i nærheten. Så kjekt at du da kan lete etter din utkårede over internett. Selvfølgelig er nettdating en helt annen greie enn vanlig dating, men et sted må du starte. Selv om det er annerledes, er det ikke nødvendigvis dårligere.

Date hvor?

Når vi snakker om at dating kan være veldig dyrt, så tenker vi gjerne på dyre middager på romantiske restauranter. Kanskje må man reise et stykke for å dra på date, og da blir det enda dyrere. For de som starter med nettdating, behøver det ikke bli så dyrt. I hvert fall ikke før man har blitt kjent med og kanskje bestemt seg for å møte noen.

Så har du bestemt deg for å prøve lykken på en nettside for dating. Hvilken skal man da velge? Det første du bør gjøre er å sjekke hvilke mennesker datingsiden fokuserer på. Noen datingsider har eldre mennesker som målgruppe, andre kan være spesielt for aleneforeldre eller yngre mennesker.

Det finnes også mange datingsider som er åpen for alle mennesker i alle aldre og livssituasjoner. Slike datingsteder vil ofte ha flere brukere, og da er kanskje sjansen større for at nettopp du finner din utkårede der.

Slik gir du et godt førsteinntrykk på første date:

Nettdating

Av de mange tjenester for dating på internett, er det en god del som koster en litt penger. Dersom man er nybegynner kan det lønne seg å teste ut noen sider som er gratis. Spesielt i starten. Man vet jo ikke før man har prøvd om dette er noe man kommer til å synes er ok.

Selv om mange datingtjenester på internett koster noen hundrelapper i måneden, så har de aller fleste datingsidene enten en gratis prøveperiode eller en gratisversjon.

Gratis Dating

Gratisversjonene har gjerne mindre funksjoner og gir brukeren mindre muligheter. Men brukeren kan likevel ha gratisversjonen som et greit utgangspunkt, og kanskje heller oppgradere til en versjon som koster penger senere.

At du bruker en gratisversjon på en datingside, innebærer som oftest at du lager deg en profil gratis. Dersom du ikke betaler for en oppgradering, kan det være ulike ting som skal friste deg til å oppgradere. De aller fleste som driver en form for tjeneste på nettet, ønsker jo til syvende og sist å faktisk tjene penger.

Funksjoner

Du vil kanskje først og fremst merke at du dater “gratis” gjennom at en del funksjoner blir begrenset eller borte. Noen datingtjenester gir deg kanskje et begrenset antall meldinger du kan skrive i løpet av en uke eller et døgn. Dersom du da har fått kontakt med noen interessante vil det til sist bli kjedelig når dere ikke kan ha kontakt.

Det kan også hende at du ikke får mange søkemuligheter. Dette kan vises ved at du ikke får søke opp profiler i ditt område, eller i din alder. I de verste tilfellene får du ikke sendt melding i det hele tatt uten å oppgradere. Da kommer man ikke langt i å bli kjent.

Det gjelder altså å finne dating tjenester som lar deg faktisk komme i kontakt med mulige potensielle kjærester uten å måtte betale for det.

Dating på mobilen

For de som er mye på farten, eller rett og slett ikke liker å sitte foran PC-en finnes det også muligheter for å kunne date gratis. I dag kan du nemlig laste ned ulike dating apper til mobilen. Dermed kan du flørte mens du sitter på bussen, venter på noe eller bare kjeder deg uansett hvor du er.

Hvilke apper er de beste?

Å finne ut hvilke apper som er de beste, er nesten umulig. Det kommer helt an på hva du ønsker. Noen apper er mer basert på moro og lek, enn på seriøse mennesker som leter etter den store kjærligheten.

Du bør også sjekke målgruppen, slik at du ikke laster ned en app med flest brukere over 50 år, dersom du selv er 20 og søker noen på samme alder.

De fleste datingsidene på internett har også apper for nedlasting til mobilen. Dersom du har profil på en datingtjeneste på nett som du er fornøyd med, vil det være naturlig å laste ned samme app til mobilen. Slik kan du holde kontakt med interessante brukere selv om du ikke er hjemme foran PC-en.

For mobilapper gjelder stort sett det samme som for dating tjenester på internett. Du finner gratisversjoner på apper også, og dersom du betaler litt kan du få flere funksjoner.

Trygghet og sikkerhet

De fleste tilbydere av tjenester på internett eller utviklere av apper til mobilen har en bakenforliggende motivasjon om å tjene penger. Derfor kan vi tenke oss at om vi bruker en app eller tjeneste gratis, så tjener noen likevel på at vi bruker den.

Ofte blir man pådyttet reklameannonser for å kunne benytte datingtjenester eller apper gratis. I tillegg gir vi fra oss en del informasjon.

Det kan derfor være lurt å sette seg litt inn i hva slags informasjon vi gir fra oss ved bruk av apper og tjenester.

Til sist så kan dating være en risikosport på andre måter. Man risikerer å få et knust hjerte, man risikerer å bli skuffet eller avvist. Dette er uansett en naturlig del av livet. Man må tørre å ta noen sjanser for å komme seg noen vei.

Noen finner også lykken på «gamlemåten»: