Tinder date – er det verdt pengene?

For alle som er litt oppdaterte på mobilfronten, skal det mye til om du har unngått å høre om Tinder. Og med Tinder følger svært mange opp med å forsøke Tinder date. Tjenesten har kanskje rykte på seg for å være fokusert på det seksuelle, men det kommer helst av at det er disse historiene vi hører mest om. Mange har funnet ekte kjærlighet på Tinder.

Hva er Tinder?

Tinder er en ren dating app som du kan laste ned på mobilen din. Den fungerer slik at du kan komme i kontakt med andre brukere i nærheten. Appen fungerer med posisjons plassering på mobilen din, slik at dersom du er på reise vil du få opp brukere der du er.

På Tinder er ikke profilen din så enkel å redigere, fordi Tinder bruker informasjon fra Facebook. Du kan adde eller fjerne bilder på appen, men alt kommer fra Facebook. Dermed kan du ikke bruke Tinder hvis du ikke har profil på Facebook.

Finne kjærligheten på Tinder
Tinder er en av de mest populære appene, ihvertfall for yngre mennesker i Norge.

 

Hva slags mennesker bruker Tinder?

Man kunne tro det er så enkelt som å si at det er single mennesker som bruker Tinder, men det ville vært en sannhet med modifikasjoner. De fleste har nok hørt om historier hvor forhold har gått i vasken fordi en av partnerne har benyttet seg av Tinder, og den andre finner ut.

Mange bruker nok Tinder som en enkel måte å finne noen å dele seng med for en natt eller to. Tinder er enkel å benytte, det tar ikke lang tid å laste ned appen og koble den til Facebook. Dermed har du en profil på 1-2-3 og kan sette i gang å sveipe.

Likevel er det også brukere som er ute etter seriøse forhold når de bruker Tinder. Men du finner nok få brukere av veldig høy aldersgruppe som bruker appen. Det kan rett og slett komme av at det er en mobilapp, og mange av den eldre generasjonen har såvidt blitt komfortable med bruk av internett for å lete etter kjærlighet. Å ta jakten til mobilen kan virke avansert eller skummelt.

Hovedmålgruppen til Tinder er brukere mellom 18 og 35 år. Da Tinder ble lansert, ble den først introdusert til en rekke høyskoler og appen ble en stor suksess på relativt kort tid.

Her kan du se en videsnutt av en som prøver lykken på Tinder:

Hvordan fungerer Tinder?

Tinder skiller seg litt ut fra andre datingtjenester, da brukergrensesnittet er svært lettvint og noen synes til og med det er morsomt i seg selv. Faktisk bruker mange Tinder som et tidsfordriv nesten på samme måte som når spiller spill på mobilen.

Når du har koblet Tinder til Facebook, får du automatisk en profil og kan begynne å sveipe. Å sveipe er et uttrykk som er blitt populært takket være Tinder. Det innebærer at du får opp bilder av mulige matcher. Du kan deretter velge å sveipe bildet til høyre eller til venstre, alt om du synes vedkommende er interessant eller ikke. Du får kun vite hvem som har sveipet “ja” på deg, dersom du også sveiper “ja” på de. Dermed behøver man ikke bekymre seg for å bli avvist, på en måte.

Dersom to brukere begge har sveipet “ja” på hverandre, får brukerne varsel om at de har matchet. Da vet begge to at den andre også har vist interesse, og man behøver ikke være redd for å starte en samtale.

Dette er også motivasjonen bak at appen ble lansert. Utviklerne var begge enige om at det er enklere å ta kontakt med noen som du vet ønsker kontakt også med deg.

Her får du et lite innblikk i hva du kan forvente:

Forventninger på Tinder

I første omgang kan det være lurt å bestemme seg for hvordan du vil benytte Tinder. Du kommer garantert til å treffe på mennesker som kun er ute etter kortvarige forhold, eller bare for “one night stands”.

Dersom du er ute etter noe mer langvarig kan det være lurt å informere om dette og samtidig finne ut av hva den andre ønsker gjennom appen.

Tinder kan i mange tilfeller også brukes bare for å finne noen å dra ut med eller henge med en kveld. Særlig dersom man er på reise og ikke har kjente i området. Du kan fort få et treff med noen i nærheten, så plutselig befinner man seg på samme utested og da er det fort gjort å gå bort å si “hei”. Om kjemien er der, kan man finne seg en av fem ting:

  1. Kjærlighet
  2. Vennskap
  3. One-night-stand
  4. Selskap for en stund
  5. Skuffelse

Selv om man føler kjemi, kan man faktisk ende opp skuffet. Det gjelder uansett om man dater på mobilen, internett eller på byen. Så lenge man ikke har rosa briller på eller ser seg blind på bilder eller ord, så bør man stå rustet til å kunne benytte Tinder som et positivt innslag i hverdagen. Det finnes også løgnere på Tinder, så husk fornuften når du kommer i kontakt med folk. Akkurat som man gjør med fremmede generelt sett.

Drømmedaten på Tinder
De aller fleste drømmer nok om å treffes i det virkelige liv.

Ulike versjoner av Tinder

Man har i og for seg ikke noe medlemskap på Tinder, det finnes en gratisversjon og den laster man enkelt ned. Etter å ha koblet til Facebook, er bilder og informasjon om alder og sted allerede i profilen din.

Dersom du ønsker å komme lengre frem i køen og bli vist til flere brukere, kan du oppnå dette ved å betale for en annen versjon av Tinder. Tinder kommer i 4 ulike versjoner: gratis, pluss, gull og platinum.

Pluss

Brukere som har Pluss slipper å se annonser om de ønsker. De får ubegrenset antall “Likes” å dele ut. De kan også spole tilbake for å se brukere på nytt. Dette kan man ikke med gratisversjonen. Man kan også velge å se brukere andre steder på kartet, ikke bare nærheten av hvor man befinner seg.

Gull og Platinum

Disse abonnementene gjør at man kan se andre som har sveipet “liker” på seg, uten at man selv sveiper “liker” på de. I tillegg får man andre funksjoner som “superlikes” og logg over hvem man har sveipet “like” på tidligere.

En video som gjennomgår Tinder Gull (fra YouTube):

Sveip i vei

Happy sveiping, og husk at du kan bruke Tinder til tidsfordriv, moro, finne kjærlighet eller rett og slett selskap.