Match Dating – er det verdt pengene?

For noen er dating et skummelt ord mens andre igjen blir fylt med spenning av tanken. Dersom man er litt sjenert eller innadvendt kan dating være forferdelig og det er også grunnen til at mange rett og slett unngår å date. For de som har vært i forhold i mange år, og plutselig befinner seg i en singeltilværelse igjen kan det være mye negativt forbundet med dating. Må jeg starte helt på nytt igjen? Hvordan foregår dating i dag? Det er så mange følelser og så mye usikkerhet knyttet til dating, at vi alle kan behøve litt hjelp for å kaste oss uti det.

Dating plattformer og apper

Internett og smarttelefoner har endret måten vi dater på. På noen måter er det blitt enklere, og på andre måter får vi inn andre elementer som gjør at vi må forsiktige av andre grunner enn tidligere. Match.com er en av disse tjenestene som skal hjelpe mennesker i datinglivet.

match.com dating app
Match har en dedikert app som gir deg tilgang til samtaler osv. så lenge du har mobilen med deg.

Nettsidens utforming på Match.com

Når du først har bestemt deg for å prøve ut www.match.com skal du svare på det mest grunnleggende for at tjenesten skal være til best mulig hjelp. Du fyller ut om du er på utkikk etter en mann eller kvinne og om du selv er mann eller kvinne. Slik kan alle få registrert en profil som passer dem perfekt. Det er ikke slik at det er en selvfølge at du ser en mann dersom du er en kvinne eller at du ser etter en kvinne om du er en mann.

Det neste som skjer er at du oppgir din egen fødselsdato. Dette er rett og slett for at andre skal kunne få opp deg som en mulig match dersom du er i en aldersgruppen de søker etter og for å finne best mulige matcher for deg.

Det kan være greit at de man kommer i kontakt med på tjenesten bor såpass nært at man har muligheten til å møtes IRL (In Real Life), derfor er neste steg å fortelle hvor du bor. Det er så enkelt at du fyller inn postnummeret ditt.

Så skal du fylle ut navnet ditt. Her er det mange som blir litt skeptiske eller usikre. Kanskje er de redde for at andre de kjenner skal se at de er på utkikk etter noen å date. Dating er fortsatt flaut for en del mennesker, og det kan være ulike grunner til det. Derfor er det en del som velger å ikke benytte sine navn i profilen, men kanskje heller oppgir et kallenavn. Dette er helt opp til deg selv, men det kan være dumt å velge navnet til naboen eller lignende. Kanskje kommer du i kontakt med noen som du virkelig klikker med. Det kan være litt vanskelig å senere skulle oppklare at du egentlig heter Kåre og ikke Brad.

Når du så har bestemt deg for om du skal være åpen om navnet ditt eller ikke, gjenstår det bare å oppgi e-postadressen, og vips så er du en del av datingverden.

Hvorfor Match er en godt alternativ til andre apper:

Hvem kan bruke Match.com?

Match.com er ikke bare for ensomme og forfrosne nordmenn. Match er en datingtjeneste med nettsider i over 50 land og på 12 ulike språk. Hovedkontoret ligger i Texas, USA og tjenesten eies av Match Group som driver også andre datingtjenester.

Når det kommer til brukere av tjenesten så passer den for de aller fleste. Dermed står mulighetene åpne for at du kan møte veldig mange ulike mennesketyper. Match ønsker å være en tjeneste som alle kan bruke, uansett alder, folkegruppe, kjønn eller seksuell preferanse. Eneste kriteriet for å melde seg inn er at man må være over 18 år.

Match er også den datingtjenesten som har vart lengst i Norge, og dermed anses de som seriøse aktører. Etter så mange år (helt siden 2002) har kundebasen vokst seg ganske stor. Med flere brukere er også sjansen større for å møte den rette.

En video fra anerkjente TedX, som viser deg hva du kan forvente når du dater online:

Hva kan du forvente som bruker av Match sin datingtjeneste?

Med en tjeneste som er så inkluderende som Match sin, er det egentlig litt opp til deg selv hva som skjer videre. Med over 300 000 medlemmer i Norge er sjansen stor for at du vil få opp flere matcher i ditt nærområde, og da er det stort sett bare dine egne ønsker eller krav som setter stopper for hvem du kan møte.

Dersom du har bestemt deg for drømmemannen eller drømmekvinnen og du har mange krav som må krysses av vil selvfølgelig utvalget bli mindre. Er du mere åpen og nysgjerrig på andre mennesker, kan du fort ende opp med å ha mange mulige matcher som du har kontakt med på tjenesten.

Noen er svært ivrige og ønsker å hoppe rett inn i det og dra på et møte. Andre igjen er mer tilbaketrukne eller forsiktige og vil helst bli kjent over nettet først. Det kan derfor være helt opp til deg hvor lenge du vil snakke med noen før dere eventuelt møtes. Kanskje er det mest nett-chat som er interessant i første omgang, og da er det greit å holde kontakt med noen som føler likedan. Ellers kan det fort bli dårlig stemning, dersom en hele tiden spør om å møtes og den andre avviser møte etter møte.

Opprettelse av profilen

Det er en del fallgruver når det kommer til nettdating, og mange går i fella når de oppretter profilen.

Profilen din

Dersom du bruker datingtjenesten med et håp om å få et ekte forhold, bør du være ærlig. Det nytter ikke å tiltrekke seg flere matcher gjennom å bruke navn, bilder og beskrivelser som ikke stemmer med virkeligheten.

Bruk et bilde som viser deg fra en god side, men ikke overdriv redigering og for all del ikke bruk et bilde som ikke er av deg. Greit også om du vil fortelle at du liker hunder, men det holder ikke med bilde av bare hunden din (om enn hvor søt den er).

Fortell ærlig om deg selv, slik at du tiltrekker de riktige matchene. Det er ikke om å ha flest matcher, det er om å finne de riktige!

Slik skriver du en god profiltekst og viser deg fra din beste side: