Beste datingsider i Norge

De aller fleste er innom en datingside i løpet livet. Det er heller ikke så rart, fordi en datingside er en plattform hvor du kan finne andre single i samme situasjon som deg, og hvor bekjentskaper eller livsvarige forholds skapes, gjerne med et stevnemøte i forkant. Noen finner den rette med en gang, mens andre må prøve og feile over lang tid, før de får full klaff.

I takt med at norsk dating har blitt mer og mer populær, er også konkurransen blitt større. Dette er bare bra for deg som forbruker, fordi flere datingsider er mer tilpasset en virkelighet hvor kravene er en smule annerledes, enn det vi kan anse som mer tradisjonell dating.

datingsider for stevnemøte
Det er mange datingsider å velge mellom hvor du kan treffe din neste kjærlighetshistorie.

EliteSingles

EliteSingles er en datingside med fokus på utdannelse og lengre varige forhold. Her er idéen, at et eget system for å matche medlemmer, vil gjøre det enklere for deg å finne en partner. EliteSingles er populær i Norge (over 100 000 medlemmer) og en av de største innenfor dette segmentet.

EliteSingles passer godt for de som ikke vil bruke timevis på å tråle gjennom utallige forslag, fordi du vil oftest få et lite, men tilpasset utvalg å velge mellom.

Du kan velge mellom gratis eller betalt medlemskap. Selv med et gratis medlemskap kan du ta personlighetstesten og prøve de fleste funksjoner. Les mer her.

En omtale av Elite Singles – som tar for seg alt av funksjoner osv.:

Match

Match er en av de lengstlevende datingsider, som knytter sammen mennesker på tvers av landegrenser. De er på listen over beste datingsider og største, utgitt av mange medier, og er en de absolutt største i Norge også. Fordelen med Match dating, er du kan knytte bånd med millioner mennesker i 50 land og på 12 språk.

Match har en egen måte å matche mennesker på, etter interesser, personlighet og andre ønsker, noe som gjør det enkelt å finne noen som passer for deg.

Med den betalte løsningen får du tilgang til å kontakte så mange du vil, se alle profiler og alt i talt en enklere opplevelse. Med et gratis medlemskap mister du så mange funksjoner, at det ikke er å anbefale. Les mer her.

Omtale av Match og hva du kan forvente:

Ashley Madison

Ashley Madison er etablert i en mer frekk nisje. Dette er en datingside for de som allerede er i forhold, men som vil ha sidesprang med andre. Deres slagord er «liver er kort, ha en affære», noe som sier sitt.

Det er et godt utvalg av nordmenn på siden. Her skal du forvente høy grad av diskresjon og også en annen type forventinger, enn du vil oppleve på en mer tradisjonell datingside.

Selv om siden retter seg mot de som ønsker en affære, er alle velkomne, og det er heller ingen «tvungen matching» som mange andre datingsider opererer med. Les mer her.

En guide til Ashley Madison:

C-date

C-date er en datingside for de mer aktive av oss, som like spenning og moro. Det er i hvert fall hva vi kan forstå på tidligere og eksisterende medlemmer. Er du av typen som liker sport og idrett, er det sannsynlig du kan finne en artsfrende hos C-date.

Disse har også algoritmer som matcher medlemmer, så du slipper å lete opp on ned, etter noen som har de amme interessene som deg selv.

C-date tilbyr abonnement og gratis medlemskap, hvor betalt medlemskap gir deg flere muligheter og fordeler. Les mer her.

Singles50

Singles50 er for den mer modne single, som er ute etter partnere i samme situasjon. Singles50 er populær blant nordmenn over 50 år, og har en stor medlemsmasse i forhold til andre datingsider.

Når du melder deg inn må du besvare en del spørsmål, som blir brukt til å lage forslag til kontakter for deg. Dette gjør det lekende lett å finne noen med samme type humor, interesser og mye mer.

Selv om Singles50 har en gratisfunksjon, er det kun med betalt medlemskap du kan kontakte andre og besvare eventuelle henvendelser. Les mer her.

Be2

Be2 har matchet single I nesten to tiår, og kan tydeligvis sakene sine. Etter registrering må du besvare en lang rekke spørsmål, som gjør en grundig jobb med å lage en profil av deg. På den måten kan Be2 matche deg med andre som sannsynligvis vil passe godt med hvem du er.

Be2 er for alle, og det er ingen begrensninger for hvem som kan bli medlem, noe som passer for mennesker i alle aldre.

Som med de aller fleste andre sider som tilbyr norsk dating, er det mulig å opprette en gratisprofil, som gir deg muligheten til å teste ut funksjoner. Men om du vil ha den komplette opplevelsen må du betale for medlemskap, men kostnaden er forholdsvis lav. Les mer her.

Victoria Milan

Victoria Milan er nok en norsk datingside for de som allerede er i et forhold. Her kan du finne deg en annen å ha en affære med, uten å gå på bekostning av diskresjon. Ulikt andre datingsider, er det ikke så mye informasjon du behøver å gi fra deg ved registrering – kun enkel basisinformasjon.

Deretter har du muligheten til å fylle inn spørsmål angående sexlivet ditt og mere, som gjør du kan matches med andre likesinnede.

Victoria Milan er en av de mest populære datingsider innenfor affærer og sidesprang, noe 300 000 norske medlemmer kan skrive under på – enormt stort i norsk skala. Les mer her.

Academic Singles

Academic Singles har et navn som gir fra seg mye informasjon allerede. Her kan du møte andre med høyere utdannelse, og matches med personlighet, noe som er gunstig fir de som vet hva de vil ha. Det er en stor mengde nordmenn registrert, og kjønnsfordelingen er cirka midt på – hvor halvparten er menn og kvinner.

Academic Singles har en omfattende personlighetstest, som tar sikte på å matche deg med noen som passer perfekt til hvem du er.

Alt etter hvilke funksjoner og tilganger du vil ha, så er det gratis å opprette bruker, enn vi vil anbefale å gå videre med betalte løsninger, om du er seriøs med datingen din. Les mer her.

Sukker

Er det dating Norge du er ute etter, så finner du en helnorsk datingside i Sukker. Denne siden er perfekt for norsk dating, fordi denne dating siden var en av de første på det norske markedet. Det har gjort at de fleste kjenner til siden og det er en stor medlemsmasse, som gjør det forholdsvis enkelt å finne noen å matche med

Du kan trygt åpne konto hos Sukker, som har norsk kundeservice, og som har en intuitiv og god nettside, hvor du enkelt kan finne en mulig partner. De som frekventerer på Sukker er oftest seriøse mennesker, og det er mange suksesshistorier i media fra nettopp dating på Sukker. Les mer her.

Slemflirt

Slemflirt er en datingside hvor det ikke er så mye imellom. Her er det fokus på en-nettere og uforpliktende møter, noe som skiller seg ut i mengden av datingsider. Du kan selvfølgelig ha lignende møter gjennom andre datingsider, men hos Slemflirt vet du i hvert fall hva den andre, mest sannsynlig, er ute etter.

Du kan opprette en konto gratis, men for å få funksjoner, som å sende meling til andre, er det nødvendig med betalt medlemskap. Les mer her.

Gratis medlemskap vs. Betalt medlemskap

Som du sikkert allerede har skjønt, vil de aller fleste dating sider gi deg muligheten til å opprette konto gratis. Da får du som regel muligheten til å ta en personlighetstest, eller besvare andre spørsmål, som gjør det mulig for datingsiden å matche deg med andre brukere. Noen datingsider gjør det også mulig å ha en viss kommunikasjon med andre, men da i begrenset omgang, i gratisversjonen.

Det er sterkt anbefalt å betale for medlemskap, når det er nødvendig, for å utnytte potensialet en datingside har, til å hjelpe deg med å finne en partner, enten det er for en kveld eller resten av livet. Mange ir deg muligheten til å betale for et abonnement over et halvt år eller ett år, noe som gir deg store rabatter. Kostnaden er ikke mer enn en kveld på byen, og du vil være mye mer attraktiv for andre å komme i kontakt med. Enkelte datingsider er nærmest umulig å gjøre noe, uten et betalt medlemskap, og da kan du like greit få dette snarest mulig. De som er ute etter norsk dating, vil ofte forvente du har medlemskap, fordi dette er et tegn på seriøsitet.

Bruk heller det gratis medlemskapet for alt det er verdt, til å se om datingsiden er noe for deg. Da kan du ta en eventuell test, se på andre profiler og bli kjent med siden i sin helhet. Erfaringsmessig vil du raskt finne ut av om du er på riktig sted.

Det er fordeler og ulemper med betalt medlemsskap:

Velg etter behov

Velg datingside etter behov og forventinger. Vær også ærlig med deg selv (og andre) når du oppretter profil, fordi dette vil øke sannsynligheten for at du treffer på riktig, potensiell partner. Hvis du er ute etter en one-night-stand, så vil du komme lengre med å melde dette ut raskt. Er u på den andre siden ute etter langvarige forhold, er dette også noe du bør si ifra klart om. Noen ganger så vet man heller ikke.

I alle tilfeller: lykke til med datingen – det er noen for alle der ute!

5 feil mange gjør når de besøker online datingsider: