Ashley Madison – alt du trenger å vite

I dag har du massevis av muligheter dersom du ønsker å date. Du kan dra på byen, på kafe, eller du kan finne noen på datingtjenester på nett. Noen av disse tjenestene har også apper, slik at du lete etter noen å ta kontakt med uansett når og hvor, så lenge du har mobilen tilgjengelig.

Datingtjenester på nett

Siden det finnes utallige datingtjenester, er det også tilnærmelig å tro at det finnes noe der for enhver smak. Dersom du er ute etter noe seriøst og langvarig, kan du finne tjenester som fokuserer på seriøsitet. Noen er kanskje ute etter en uskyldig flørt, eller bare noen å snakke med i første omgang. Det viktigste er da at man benytter en tjeneste beregnet på mennesker som er ute etter det samme som deg, ellers kan det fort bli litt sure miner og en heller negativ opplevelse.

Nisjer

Finnes det nisjer innenfor dating? Ja, det gjør det! Det beror ofte på hva slags mennesker man ser etter, hvor gammel eller ung man er, hvor man befinner seg i livet eller om man har noen spesielle interesser.

Alder

Dersom du skal date på nett, bør du sjekke ut hvilken aldersgruppe datingtjenesten har som målgruppe. Det er ikke alltid en selvfølge at man ser etter noen på sin egen alder. Noen liker de eldre og noen liker de yngre. Det finnes også datingtjenester spesielt beregnet på eldre mennesker som leter etter noen yngre å være sammen med. Det finnes også tjenester beregnet på de som ute etter en såkalt “sugar-daddy” eller “sugar-mama”.

Interesser og preferanser

Har du en interesse eller hobby og ønsker å finne noen å dele livet med som deler dine interesser? Kanskje en turkamerat, som kan bli noe mer? Eller har du spesielle seksuelle preferanser og vil finne en du kan utforske sammen med? Uansett hva du leter etter, kan du nå på nett finne andre likesinnede gjennom datingtjenester og apper.

ashley madison fører single mennesker sammen
Ashley madison er en datingside hvor single mennesker kan møtes.

Hva er Ashley Madison?

Siden vi vet at det finnes datingtjenester for noen og enhver og med spesiell fokus enten på situasjon eller ønsker, så kommer det neppe som en overraskelse at det eksisterer datingtjenester spesielt for mennesker som er i faste forhold, men som ønsker seg noe på si.

Ashley Madison er en kanadisk tjeneste for dating som er beregnet for de som er gifte eller i faste forhold. Tjenesten er tilgjengelig i over 20 land verden over og deriblant Norge. Medlemmene befinner seg i hele verden: USA og Canada, New Zealand, Sør Afrika, Korea, Pakistan, Israel og mange flere land.

Tjenesten ble opprettet allerede i 2002 av kanadiske Darren Morgenstern. Slagordet var: “Livet er kort. Ha en affære.” Ashley Madison garanterte tidligere medlemmene at de kom til å finne noen å ha en affære med på tjenesten. Dersom medlemmene ikke oppnådde suksess, skulle de få pengene tilbake. Denne garantien falt vekk i 2016.

Det er en stor interesse for nettopp denne type tjeneste, og tjenesten har over 60 millioner medlemmer. Undersøkelser gjort av selskapet selv viser at de hjelper til å skape opp til 1 million affærer hver eneste måned.

Hvordan fungerer tjenesten?

For å komme igang er tjenesten ganske lik andre datingtjenester på nett. Man bare registrerer seg og oppretter en profil. Deretter kan man begynne å søke etter noen å ha et sidesprang med.

De fleste datingtjenester på nett fungerer slik at man kan ha en gratis profil med begrensede muligheter. Dersom man betaler for premium medlemskap får man så tilgang til alle funksjoner, noe som gjør det enklere å ta kontakt og kommunisere med de andre medlemmene.

Ashley Madison fungerer på en litt annerledes måte. I stedet for å betale månedlig for medlemskap, betaler for et visst antall credits. Credits benyttes så for å kunne bruke ulike funksjoner.

Dersom to medlemmer skal kunne snakke sammen, må alltid mannen betale flere credits for å starte samtalen. Etter dette er videre kommunikasjon gratis.

Anonymitet

De fleste som ønsker å ha et sidesprang er også gjerne interessert i å holde dette hemmelig. Det kan by på problemer dersom man skal ha en profil med bilde på Ashley Madison. Hvem vet, plutselig har venninnen til kona di en profil der og oppdager deg.

Datingtjenesten gir derfor medlemmene muligheten til å skjule sine profiler. Men med en skjult profil får man heller ikke store sjansen til å finne noen å være utro sammen med.

Dersom man ønsker å slette profilen sin må man faktisk betale for dette. Selv for profiler som man mener andre har opprettet i sitt navn; ID tyveri. I verste fall kan noen opprette en profil i ditt navn, og deretter hevde ovenfor din partner at du har dine svin på skogen.

Hacking

Ashley Madison ble hacket i 2015, noe som førte til store problemer for både selskapet og medlemmene. Brukerinformasjon ble lekket og fadesen førte til at ledere sa opp og at selskapet endret slagordet sitt til: “Finn ditt øyeblikk”.

En liste over norske medlemmer ble også lagt ut på nettet, og de fleste som ble spurt i etterkant sa at de brukte tjenesten mest for moro og av nysgjerrighet.

I dag kan brukerne skjule profilen sin, og heller la kun interessante brukere som man vil ha kontakt med få muligheten til å se profilen og bilder.

At Ashley Madison ble hacket gikk ikke ubemerket forbi:

Forventninger

Mange er rett og slett nysgjerrige og har kanskje ikke bestemt seg for å ha en affære. Det kan være pirrende å opprette en profil og ta kontakt med en affære som målet, men det er neppe alle medlemmene som ender opp med å være utro.

Det som er sikkert, at du neppe finner ditt livs kjærlighet på Ashley Madison. Tjenesten er ikke beregnet på mennesker som leter etter seriøse og langvarige forhold. Tjenesten er beregnet på de som er ute eller litt moro og spenning i hverdagen, og det er slike mennesker du får kontakt med på nettstedet.

Ashley Madison har en mye større andel menn som brukere enn kvinner. I Norge er omtrent 80 % av brukerne menn, og det kan føre til ganske stor konkurranse om kvinnene.

En rask gjennomgang av Ashley Madison: